Çene Protezi İşlemleri
Çene protezi, kişinin tercihine bağlı olarak küçük bulunan çenenin yapı ve oran bakımından küçük olanı büyütme ve gıdı problemlerini çözmede yardımcı bir estetiktir. Kişide ağız içi eksikliklerde yemek yeme ve konuşma gibi fonksiyonlarında eksiklik olduğu süreçlerde ve Kişinin yüz bölgesindeki problemler kişiye sosyal hayatında özgüven eksikliği yaşatırken psikolojik olarak da kişiye rahatsızlık verir. Hastanın çene ve yüz bölgesindeki eksikleri düzenlemek için yapılan bu tedavi cerrahi bir işlem olup kişiye daha iyi bir yaşam tarzı sunar.
Çene Protezi Nedir?
Yüzün güzelliği ve kusursuzluğu kişiler için oldukça önemlidir. Yüzümüzde bulunan çene ve burun en çıkıntılı kısımlar olup kişinin profil görünümünü en çok belirleyen bölgelerdir. Çenenin büyük olması küçük olması geniş olması ve geride bulunması kişinin yüz yapısına göre değişiklik gösterip kişinin istediği bir şekilde olmayabiliyor. Çene estetiğinde yapılacak olan ameliyatta kişinin çenesinde bulunan kemiğe veya yumuşa dokuya işlem yapılmaktadır.
Çene Protezi Nasıl Yapılır?
Çene ucu kemiğinin ilerletme ve geriletme işleminde kemiğine işlem yapılır. Yumuşak dokudaki işleme ise hyaluronik asit içerikli bazı maddeler veya yağ işlemi uygulanır. Geride bulunan çenelerin ise protez yardımı ile ilerletilmesi yapılır. Normal diş ve çene gelişimi gibi rahatsızlıkları bulunan kişilerde çene büyütme tedavisi implantlarla yapılır. Kişinin çene yapısına en uygun implant seçilerek çene büyütme tedavisi yapılır.
Çene küçüklüğü gibi herhangi bir sorununuz yok ise ve normal bir diş yapısına sahipseniz bu tedavi tam sizler içindir. Çeneye kullanılacak olan implantlar çok çeşitli olup kişinin diş yapısı veya rahatsızlığı hangisinin kullanılmasına ortam hazırlıyor ise o kullanılır. Çene protezi tedavilerinden biri olan Profiloplasti yönteminde çene ucuna yerleştirilen protez sayesinde kişinin tedavisi yapılır.
Çene Protezi Kimlere Uygulanır?
Güzel ve kusursuz bir yüz, yüz hatlarının organların birbiri ile kendi içinde uyumlu olmasından geçmektedir. Herkes yüzünü kusursuz bir görüntüde olması ister. Ama bazılarının yüzleri vardır ki doğumdan süre gelen bir şekilde estetik görüntü vermez. Kişi ilerleyen zamanda bundan oldukça fazla rahatsızlık duyup birtakım tedavilere ve estetiklere başvurur. Bunlardan birisi de kişilerde görülen çene yapısı problemleridir. Kişilerde çenesi dışarıya çıkık olan veya çene bölgesi zayıf olan kişilerde uygulanan tedavilerden çene protezi kişiye daha estetik ve hoş bir görüntü katmaktadır.
Çene protezinin amacı kişinin zayıf bulunan çene hatlarının görünümünü güçlendirmek içindir. Çeneye implant tedavisi yapılırken tam çene kemiğinin üzerine yapılır ve ameliyat sonrası çenedeki sorun giderilerek kişinin çenesinin büyümesi hedeflenir. Çene büyütme tedavisinde altın oran geçerlidir. Bu kural alın burun ve çene kısmının birbirine olan uzaklıklarının üç eşit bölüm olması şartıdır. Bu şart kişinin yüzüne daha estetik bir görüntü katarak kişiye daha dengeli bir yüz sağlamış olur.
Çene Protezi Süreci
Çenelerinden sıkıntı çeken ve rahatsızlık duyan kimseler için yapılan çene protezi tedavisi kişilerin daha sosyal ve özgüvenli bir hayat sürmeleri için oldukça güzel bir avantajdır. Kişilerin çene protezine ihtiyaç duyduğu andan sonra kişilerin tedavi süreci başlar. Protezi yapacak doktorun muayene ve teşhisleri sonucu kişinin ameliyat sürecine başlanır.
Kişinin ameliyatı yapıldıktan sonraki evre tamamen kişinin tedavisinin gerektirdiği sürece bağlı olarak gelişir. Kişiye sadece çene protezi işlemi uygulandı ise ameliyat günü hastanede yatar. Çene protez ameliyat sonrası kişinin alt dudağı ve çenesinde uyuşukluk görülebilir. Bu uyuşukluk kişide birkaç gün sonra kendiliğinden gider. Genel veya lokal anestezi altında yapılan bu tedavi kişinin ağız içinden veya çene altından kesi ile yapılmaya başlanmaktadır. Kişiye atılan dikişler yedi ile on gün arasında kendiliğinden düşmektedir. Kişide ameliyat sonrası enfeksiyon oluşmaması içi kişiye antibiyotik veya doktorun tavsiye ettiği diğer ilaçlar kullanılır.
Çene Protezi Ameliyatı Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?
Çene protez tedavisine ihtiyaç duyan kişilerin bu ameliyat öncesi dikkat etmesi gereken belirli kurallar vardır. Bunlar kendi sağlıkları için son derece önemli olup iyileşme sürecini sağlıklı bir şekilde geçirmesini sağlar. Kişilerin çene ve yüz bölgelerinden rahatsız oldukları zaman çene protezi ameliyatına karar verip yapmaları gereken şeyler tüm estetik ve ameliyatlarda neredeyse aynı olmaktadır. Çene protez ameliyatlarında kişilerin üç hafta önceden iyileşme süresi azalttığı ve enfeksiyon riskini artırdığı için sigara kullanılmayı kesinlikle bitirmeleri gerekir. Kişinin diğer sağlık problemleri için kullandığı ilaçlar doktora gösterilip aspirin gibi hapların kullanılması kesilir.
Çene Protezi Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
Genel veya lokal anestezi altında yapılan çene protezi tedavisi sonrası iyileşme süreci kişinin uyduğu ve dinlediği kurallar doğrultusunda sağlıklı bir şekilde geçirilir. Kişiler ameliyatın olduğu gün müsaade altında tutulabilir. Kişide hafif şişlik ve ödem meydana gelir bu kullanılan haplar sayesinde geçer. Dikişler yedi ile on gün sonra kendiliğinden düşer.
Çene Protezi Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı?
Kişilere yapılan çene protezi tedavisi cerrahi bir işlemdir. Bu işlemde kişinin tedavisi çene altından ince bir kesinin açılması işlemiyle ya da ağız içinden uygulandığı için görünen kısımlarda iz kalma riski düşüktür.
Çene Protezi Ne Kadar Sürer?
Hastaya çene problemleri yüzünden uygulanan çene protezi tedavisi kişilerin daha estetik bir görüntüye kavuşmalarını sağlar. Çene protez ameliyatları uygulanan yöntem ve işleme göre değişiklik gösterir. Genel olarak bir saat gibi bir sürede kişilerin tedavisi mümkündür.
Çene Protezi Ağrılı mıdır
Çene protez tedavisi çok da ağrılı bir ameliyat değildir. Lokal anestezi ile yapılan bu tedavi sonrası kişide şişlik meydana gelebilir. Oluşabilecek ödem ve enfeksiyonlar içinde kişilere önerilen haplar sayesinde kişide herhangi bir sorun veya sıkıntı yaşanmaz.
Çene Protezi Sonrasında Neler Yaşanır?
Çene protezi tedavi sonrası kişiler ameliyat günü hastanede kalıp ertesi gün taburcu olabilirler. Kişiler doktor tavsiyesine uymalıdır. Bu tedavi sonrası kişinin çenesinde veya yüzünde şişlik görülebilir. Kişinin dudak ve çenesi uyuşup bir kaç gün bu uyuşma kendinden geçebilir. Ödem ve enfeksiyon riski taşıyıp kullanılan ilaçlar ile en aza indirilir.
Çene Protezi Sonucu Kalıcı mıdır?
Çene protez tedavisi kombine bir tedavi olup kişideki kalıcılığı ömür boyudur. Bu ömür boyu kalıcılığı süren tedavi kişiye ömrünün sonuna kadar estetik bir görüntü ile yaşamasına ortam hazırlar ve daha sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlar.
Çene Protezi İçin Gerekli Kriterler Nelerdir?
Bu tedaviyi olacak kişinin öncelikle ortodonti sorunun bulunmaması gerekir on sekiz yaşını doldurmuş olması gerekir. Bunun yanı sıra kişiler çene gelişimini tamamlamış olması gerekir.
Çene Protezi Avantajları Nelerdir?
Kişilerin çene protezi amacı ile uzun süre hatta ömür boyu kişiye güzel bir görüntü bırakır. Kişinin çene ve yüz kısmından rahatsız olup sosyal hayatının olumsuz etkilenmesi kişiyi üzer. Bu tedavi ile kişi hayalindeki görünüme ve sağlığa kavuşmuş olur.
Çene Protezi Fiyatları 2021
Çene protezi ameliyatı kişinin sağlığını etkileyen ve estetik görüntü vermeyen kusurlarından kurtulmak için yaptırdığı bir cerrahi tedavidir. Bu ameliyatta uygulanan teknik ve tedaviye göre fiyat değişiklik göstermektedir. Herhangi bir yere çene protezi ameliyat olmaktan kaçınıp fiyat ve kalite bakımından en uygun olanı tercih edilmelidir.